Vanessa, prosjektplanlegger

 
vanessa 3.jpg

Navn: Vanessa Gomes Olausen
Yrke/stilling: Prosjektplanlegger
Utdanning: Sivilingeniør bygg
Caverion-avdeling: PMO
Brenner for: Teknologi og planlegging  

Hvilken utdanning og yrkesbakgrunn har du?
Jeg er utdannet sivilingeniør innen bygg fra NTNU, med spesialisering innen prosjektledelse og en master med fokus på prosjektplanlegging. Tidlig i studieløpet fant jeg ut at jeg trivdes best med emner innen ledelse, eiendom og styringsprosesser, og ikke bare de tyngre beregningsfagene. Jeg har også tilbrakt ett semester i Portugal og ett i Australia. Der tok jeg flere emner innen miljø, bærekraft og innså også at fremdriftsplanlegging var spennende.

Etter endt studie jobbet jeg 2,5 år i Skanska; som prosjektingeniør og produksjonsleder. Der tilnærmet jeg meg erfaring innen tilbud, kalkulasjon, samt økonomi- og fremdriftsstyring ute i prosjekt.

 

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut?
En vanlig dag starter som regel på kontoret med en kaffe, mens jeg forbereder meg til dagens møter og gjøremål. Jeg er i en stilling der jeg fungerer som en  støtte til prosjektene våre på landsbasis. Derfor er jeg involvert i flere prosjekter til enhver tid, som kan være i ulike faser. På starten av dagen kan jeg sitte med en prosjektleder å oppdatere og detaljere en fremdriftsplan. Senere er det for eksempel et møte om et prosjekt i tidligfase, der vi setter rammer og lager forutsetninger for hvordan vår fremdrift skal være. Disse møtene foregår ofte fysisk på kontoret, eller på Teams. En del av jobben min er også å måle produktivitet på arbeidet vi gjør ute på byggeplass. Så enkelte dager tar jeg meg en tur ut på prosjektene våre.

Hva liker du aller best med jobben din? 
Det beste med jobben er å være med på å skape spennende prosjekter i et tverrfaglig miljø. Prosjektene våre varierer veldig, både i type og omfang. Så det er alltid nye utfordringer å ta tak i!  Samtidig setter jeg stor pris på å jobbe med kollegaer med ulik bakgrunn og erfaring. At jeg for eksempel kan sette meg ned med en rørlegger og at vi diskuterer løsninger, fra både et teoretisk og praktisk perspektiv, synes jeg er veldig givende. Jeg mener at denne tverrfagligheten gjør at vi spiller hverandre gode.

Caverion leverer smarte løsninger for grønne bygg. Hvordan vil du si at du bidrar til dette i jobben din?
Jeg verdsetter å jobbe i et selskap som er fremoverlent når det kommer til smarte og bærekraftige løsninger. I tillegg har jeg alltid hatt stor interesse for teknologi. I kombinasjon med utdanningen min tror jeg at disse faktorene ligger til grunn for å være delaktig i et firma som bidrar til det grønne skiftet.

Hvordan trives du med å jobbe i Caverion?
Så langt trives jeg veldig godt! Jeg har en fleksibel hverdag med varierte dager. I tillegg har jeg muligheten til å reise rundt til avdelingene våre, der jeg møter mange hyggelige kollegaer. Det er også kult at man får være med å påvirke hverdagen sin - muligheten til å utvikle seg videre er absolutt tilstede!

 

Være med på å gjøre bygg enda grønnere og smartere? 

Se alle ledige stillinger

 
_C6A6746.jpg

Se alle våre ledige stillinger.
Caverion er en av Norges største teknisk totalleverandør og et kompetansehus for tekniske fagfolk, ingeniører og prosjektledere. Søk allerede i dag! 

Les mer

 

_C6A7011.jpg

Møt folka våre.
Det er folka som er hjertet og hjernen i Caverion. Vi er alltid på utkikk etter nye fagfolk og spesialister som har lyst til å jobbe med grønne og smarte bygg.

Les mer

 

 
Caverion 1R0A0041.jpg

Hvorfor jobbe i Caverion?
Se hva folka våre sier om Caverion, og ta en test hvis du lurer på om du passer til å jobbe hos oss.

Les mer

 

_DSC1444.jpg

Bli lærling hos oss.
Hos oss skal du få en god start i arbeidslivet med trygge arbeidsdager og 
dyktige fagfolk som hjelper deg med å bli skikkelig god innen ditt fag!

Les mer