Heidi, produksjonsleder og fast frilvillig i Ferie for alle

 
Heidi Ferie for alle.JPG

Navn: Heidi Eriksrød
Yrke: Produksjonsleder/HMSK-rådgiver
Caverion-avdeling: Førde 
Engasjert i: Arbeid med barn og flyktninger og i "Ferie for alle".

Hvorfor har du i mange år engasjert deg i Røde Kors-tiltaket «Ferie for alle»? Jeg liker godt frivillig arbeid, har jobbet mye med barn og unge, og jeg var flyktningguide da jeg tidligere bodde i Skien. Da Caverion valgte å støtte Røde Kors og «Ferie for alle» var jeg klar med en gang. Jeg setter stor pris på å ha en arbeidsgiver som gir oss mulighet til å bli med på disse leirene. For meg ble dette en perfekt kombinasjon av ting jeg har gjort før.

Hvilken utdanning og yrkesbakgrunn har du? Jeg begynte på grunnkurs elektro, hoppet av og gikk på det som den gangen het gymnaset. Etter et år som au pair i USA, begynte jeg på ingeniørhøgskolen på elkraftlinjen. Har jobbet som prosjektleder og teknisk tegner i forskjellige bedrifter, før jeg ble ansatt som servicekoordinator i Caverion.

Hvem deltar på disse leirene? Det er flest flyktningfamilier som er med på de leirene jeg har vært med på. De varer en snau uke, starter en søndag og varer til fredag, og det er rundt 100 deltakere på en leir. Kriteriet for å være med er at familien har et barn i skolealder, men man kan også ta med yngre og eldre søsken. Deltakerne blir delt inn i grupper på 3-4 familier, og jeg har ansvar for en slik gruppe som jeg følger hele uka.

Hva skjer på en slik leir? Vi har forskjellige aktiviteter som bueskyting, steker pizza i steinovn, padler SUP, kano, badering etter båt, kino, inneaktiviteter som tegning og perling. Det er selvsagt mye bading og frilek også. I år blir vel fjerde eller femte gang jeg er med på disse sommerleirene, som arrangeres på Hauglandssenteret i Fjaler kommune. Senteret ligger ved fjorden, og drives av UWC Connect, som eies av Røde Kors Nordisk. Det ligger flott til for aktiviteter på land og sjø og har blant annet også oppvarmet basseng og kinosal.

Hva motiverer deg til å stille opp som leirleder? Jeg synes det er utrolig kjekt å få være med på dette. Når vi ser de ungene som ved ankomst springer forventningsfulle ut av bussen, gir bare dette ene øyeblikket mye glede. Underveis får jeg se hvordan ting jeg tar for gitt i min hverdag blir store. Mange av barna er sultne på voksenkontakt. For de større barna handler dette ofte om å få fri, slippe ansvaret for småsøsken. Her får de oppleve sol og sommer og rikelig med bading. Tanken er ellers ikke at dette skal være barnepass, det er hele familien som skal få oppleve noe sammen.

Hva vil du si til andre som lurer på om de skal melde seg som frivillig i Ferie for alle? Jeg er glad for at Caverion har valgt dette som sponsorformål og at vi som ansatte får muligheten til å være med på noe slikt. Vi blir ofte trukket frem, for de mangler faktisk frivillige. Det er en takknemlig oppgave å ta på seg om man har mulighet til å stille opp. For mange av deltakerne er dette den eneste ferien de får.

Jeg spurte en gang et av barna: Gleder du deg til å komme hjem og fortelle om ferien? Han svarte at han ikke hadde noen å fortelle det til. Alle han kjente var på leiren – mamma og pappa. Han hadde ingen venner. En trist historie, men det er sånne øyeblikk som gjør inntrykk og fester seg.

 
ferie for alle.jpg

Dette er "Ferie for alle":

Siden 2011 har Caverion støttet prosjektet «Ferie for alle» i regi av Røde Kors. Dette tilbudet gir barn og familier som på grunn av økonomiske utfordringer ikke har muligheter til å reise på ferie, et gratis ferietilbud i skoleferiene. I stedet for å gi en julegave til hver enkelt medarbeider, så bruker Caverion heller penger til å betale full lønn til 20 medarbeidere som får mulighet til å bidra som frivillige. Heidi er en av våre faste frivillige i «Ferie for alle» og er med å bidra til at barna og familiene deres får en hyggelig ferie, og barna har noe å fortelle klassekameratene om når skolen starter opp igjen.

Være med på å gjøre bygg enda grønnere og smartere? 

Se alle ledige stillinger

 

Bli kjent med flere av våre folk

 
_C6A6746.jpg

Se alle våre ledige stillinger.
Caverion er en av Norges største teknisk totalleverandør og et kompetansehus for tekniske fagfolk, ingeniører og prosjektledere. Søk allerede i dag! 

Les mer

 

_C6A7011.jpg

Møt folka våre.
Det er folka som er hjertet og hjernen i Caverion. Vi er alltid på utkikk etter nye fagfolk og spesialister som har lyst til å jobbe med grønne og smarte bygg.

Les mer

 

 
Caverion 1R0A0041.jpg

Hvorfor jobbe i Caverion?
Se hva folka våre sier om Caverion, og ta en test hvis du lurer på om du passer til å jobbe hos oss.

Les mer

 

_DSC1444.jpg

Bli lærling hos oss.
Hos oss skal du få en god start i arbeidslivet med trygge arbeidsdager og 
dyktige fagfolk som hjelper deg med å bli skikkelig god innen ditt fag!

Les mer