Hallvard, serviceingeniør

 
Hallvard Bergersen 2.jpg

Navn: Hallvard Bergesen 
Yrke/stilling: Serviceingeniør Automasjon 
Utdanning: Fagbrev Automatikar
Caverion-avdeling: Nordfjordeid
Brenner for: Smarte dubbeditter og fotografering  

Hvilken utdanning og yrkesbakgrunn har du?
Med elektro og automasjonsbakgrunn frå vidaregåande i Bergen, tok eg fagbrev som automatikar i 2004. I ein god del år jobba eg som produksjons og driftsteknikar hos ei stor maritim produksjonsbedrift, som leverte løysingar mot den europeiske og asiatiske skipsverftsindustrien. Gjennom dette arbeidet stifta eg og kjennskap til byggautomasjon ifm byggteknisk vedlikehold. Dette gjorde til at eg i 2010 skifta jobb og starta i byggautomatsjons bransjen. Etter kvart kom behovet for å flytte nærmare familie, der me pakka ned tinga våre og flytta til Nordfjord. Sidan har eg jobba som Serviceingeniør ved Caverion Nordfjordeid, med byggautomasjon som fagfelt.

 

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut?
Ein vanlig arbeidsdag vert brukt like mykje ute hos kundane våre, som inne på kontoret. Oppfølging av pågåande prosjekt og leverte prosjekt er ein viktig del jobben. Virker alt som det skal? Er eg fornøgd? Levering av kvalitet og nøyaktighet er noko som sitter igjen etter læretida, som eg dreg med meg vidare i koblingsarbeid, programmering av automatikkutstyr eller designarbeid i sd anlegget / toppsystem / dashboard. Eg deler derfor kunnskapen min med kundane min, slik at dei kan planlegge oppgradering og utskifting utstyr i takt med aldringsprosess og energitiltak i byggene deira. Løysingforslag og pris og derfor og ein del av min arbeidskvardag.

Hva liker du aller best med jobben din?
Utfordringer! Det var ein kollega som sa at «problem» ikkje er eit ord. Utfordringer finst, men at dei kan som regel løysast. Den synst eg er var fin. Å vere løysingsorientert. Automasjon og IT verden er i rykande utvikling, der nye løysingar som poper opp nesten dagleg. Det å lære seg noko nytt og bli utfordra er kanskje den beste motivasjonsfaktoren. Det gjer at arbeidskvardagen vert spennande. Vil dette fungere? Korleis vil det fungere?

Hallvard Bergersen på jobb.jpg

Caverion leverer smarte løsninger for grønne bygg. Hvordan vil du si at du bidrar til dette i jobben din?
Det å få alle dei tekniske anlegga i bygget til å snakke i lag, samtidig som det gjev ein reduksjon i ressursbruken. Energisparing, optimalisere anlegg og samtidig oppretthalde eit godt inneklima, er ein del av jobben min.

Hvordan trives du med å jobbe i Caverion?
Etter å ha jobba i Caverion i 10 år så har eg det ganske fint. Den faglige utviklinga er i konstant endring, arbeidsdagane kan eg styre sjølv og eg har gode kollegaer. Utfordring, mestringsfølelse og personane eg har rundt meg, bidrar til at eg går motivert på jobb i Caverion.

 

Dette er Jørgen. Som energiingeniør drives Jørgen av å finne de beste løsningene for grønnere bygg. Det gjør han hver dag som energiingeniør i Caverion.

Se ledige ingeniørstillinger

 
 
_C6A6746.jpg

Se alle våre ledige stillinger.
Caverion er en av Norges største teknisk totalleverandør og et kompetansehus for tekniske fagfolk, ingeniører og prosjektledere. Søk allerede i dag! 

Les mer

 

_C6A7011.jpg

Møt folka våre.
Det er folka som er hjertet og hjernen i Caverion. Vi er alltid på utkikk etter nye fagfolk og spesialister som har lyst til å jobbe med grønne og smarte bygg.

Les mer

 

 
Caverion 1R0A0041.jpg

Hvorfor jobbe i Caverion?
Se hva folka våre sier om Caverion, og ta en test hvis du lurer på om du passer til å jobbe hos oss.

Les mer

 

_DSC1444.jpg

Bli lærling hos oss.
Hos oss skal du få en god start i arbeidslivet med trygge arbeidsdager og 
dyktige fagfolk som hjelper deg med å bli skikkelig god innen ditt fag!

Les mer