Varierte arbeidsdager

Caverion avd. VVS i Oslo Service/Eiendomsdrift

Avdelingsleder Øivind Svendsen er stolt over folka i avdelingen sin. Han er opptatt av å se etter det beste i hvert menneske, og legge til rette for at de skal ha en god dag på jobb. Han leder medarbeiderne ved å gi frihet under ansvar, slik at alle kan være med og påvirke sin egen arbeidshverdag. Da er det også gitt klare forventninger til ansvaret de har fått, og medarbeider må levere på sine ansvarsområder uten å bli purret på for at oppgavene skal bli løst.

Sterkt faglig og trivelig arbeidsmiljø som leverer kvalitet til kunden

- Vi har et vanvittig godt samhold, eierskap til den jobben vi gjør, og det sies at vi har et godt rykte i markedet for å ha et godt arbeidsmiljø. Flere har sagt det når de har vært på intervju hos oss. Og det er nok også pga. samholdet vi har på tvers av fagene i OSE. De aller fleste er villige til å gå den ekstra mila for å ferdigstille prosjekter innen frister, slik at det vi har lovet kunden er et løfte vi holder. Det er svært sjelden jeg får et nei når jeg ringer en av teknikerne på kvelden, om å dra ut på et hasteoppdrag, selv om de ikke er på vakt, sier Øivind.

At avdelingen holder sitt løfte til kunden, fikk de nylig bekreftet da de nylig landet en ny kontrakt på et serviceprosjekt for en eksisterende kunde. Kunden fortalte at de ønsket at de samme fagfolka som var med på en teknisk totalentreprise for to år siden, skulle være med på det nye fordi kvaliteten som de leverte var så bra. Oppstart av prosjektet er høsten 2022.

Utvikling og trivsel går hånd-i-hånd

Øivind sier han prøver å være en positiv bidragsyter som er fordomsfri, gir god kommunikasjon til alle, og er tilgjengelig. Han fokuserer mye på hele personen for å se hva de kan bidra med i produksjonen. Slik kan han fremheve og styrke deres egne prestasjoner og resultater for avdelingen.

- Vi kjører rotasjon i det daglige på arbeidsoppgaver, og vi har løpende dialog med medarbeiderne. Utover de årlige SUM-samtalene, melder medarbeidere inn sine ønsker og behov for utvikling, og vi tilrettelegger med kurs og annet som er i tråd med medarbeiders ønsker og Caverions fremtidige behov, sier Øivind.

Døra til Øivinds kontor er alltid åpen, uavhengig av hvilken rolle en har i avdelingen. Han prøver å se det beste i menneskene, alltid. Det er lov å feile, men det skal ikke være det som henger igjen ved mennesket.

-Jeg har det hele og fulle ansvaret for hele avdelingen, med ingen teamledere mellom meg og dem. Da får jeg god kontakt og direkte dialog med alle. Svært ofte er jeg ute på stedene de jobber for å se hvordan det går med dem, og gjøre meg mer tilgjengelig, sier Øivind.

Behov for flere dyktige medarbeidere

Mangelen på arbeidskraft i bygg og anleggsbransjen er stigende, og de rørleggerne som Øivind trenger er ikke tilgjengelig på markedet. Avdelingen har økende oppdragsmengde med spennende og varierte kunder, men et minkende antall utførende. Derfor blir bemanningssituasjonen en utfordring. De som har vært på jobb-intervju, har nevnt at de har hørt at arbeidsmiljøet i VVS-avdelingen skal være svært godt.

Og når vi spør Øivind om hvorfor folk skal søke VVS-jobb hos han, svarer han med et ferskt bevis for at det han sier stemmer overens med realiteten:

-Til den siste personen som vi ansatte, sa vi at vi hadde et godt arbeidsmiljø med gode rutiner og prosesser for det meste. Etter å ha vært ansatt hos oss i to uker så bekreftet den nyansatte at det stemte med virkeligheten, svarer Øivind.

#Lifehack – Øivinds tips til en produktiv og trivelig arbeidsdag:

-Prøv å se det beste i menneskene, alltid. Det er lov å feile, men det skal ikke være det som henger igjen ved mennesket. Ikke gnage på det gamle, lukk døra og gå videre.

Kjappe fakta:

 • 3 ord som beskriver avdelingen:
  Sammensveiset, åpen og direkte, høy takhøyde

 • Antall medarbeidere:
  21 teknikere, 9 prosjektledere, hvorav 1 er kvinne, 3 lærlinger

 • Fagene de leverer:
  Rør og ventilasjon

 • Antall servicebiler:
  17

 • Eksistert i lokalmiljøet:
  Siden 1873 – Frognerkilens Fabrik