Noen av folka i Sunnmøre Prosjekt på et Thon-bygg i Ålesund.

Caverion avd. Sunnmøre Prosjekt

Prosjektavdelingen i Ålesund, Sunnmøre Prosjekt, består av 27 dyktige folk innen elektro, ventilasjon og rør. Montører og prosjektledere jobber godt sammen, uavhengig av fag, og leverer høy kvalitet til kundene. Avdelingssjef Stig Are Søvik er stolt av folka sine, og er ikke i tvil om hvilke styrker som ligger i vinnerlaget sitt:

- Vi er en seriøs aktør der krav til sikkerhet og kvalitet i arbeid er veldig viktig. Avdelingen består av et flerfaglig team med høy kompetanse som samarbeider tverrfaglig i et godt arbeidsmiljø med ordnede forhold i alle ledd, svarer Stig Are.

Utvikling av fagkompetansen gir topp prestasjoner

Prosjektene varierer fra nybygg og rehabilitering av skoler, leilighetsbygg, hotell, næringsbygg og industri. En sikker arbeidsdag veier tyngst, og her legges det ned et godt arbeid i hele rekken på de HMS-relaterte målene. Variasjon i prosjekter er bra og gir tilstrekkelig med nye utfordringer slik at alle på laget utvikler seg.

-Vi har et eget rammeverk for prosjektgjennomføring som er felles for hele prosjektorganisasjonen. I tillegg er det viktig å utvikle folka våre for å kunne levere topp prestasjon. Gjennom gode team-samtaler setter vi konkrete mål, både individuelt og for teamet, som følges opp kontinuerlig med tilbakemeldinger. Dette gir verdifulle innspill til vårt opplæringsutvalg, som bidrar til å ivareta avdelingens behov for opplæring og videreutvikling i tråd med strategien. Det gjøres i samarbeid med serviceavdelingen her i Ålesund, sier Stig Are.

En av de viktigste fordelene som de dyrker videre, er samarbeidet på tvers av fagområdene.

-Avdelingen arbeider veldig godt tverrfaglig, en rørlegger er ikke fremmed for å bistå elektro og motsatt dersom det må til, forteller Stig Are.

Topptur-konkurranse

Stig Are har latt prosjektene få stor frihet til å selv gjøre små sosiale tiltak, som fredagspizza eller samlinger på kveldstid. Og nå gleder han seg til å kunne sette i gang tiltak for større samlinger og teambuildingaktiviteter, som det har vært lite av de siste to årene grunnet korona.

-I fellesskap med velferdsklubben arrangeres det som regel en samling/helgetur på vår/sommer med god mat og drikke, allmøte ved juletider og påfølgende julebord. Ut over det så er avdelingen med i «Stikk Ut» der det konkurreres i å nå flest turmål i fjellet i løpet av sesongen, forteller Stig Are.

Beste prosjektavdeling i 2020

Caverion kårer årlig den beste avdelingen i henholdsvis Service og Prosjekt, basert på HMS og økonomisk resultat. Og i 2020 var det Sunnmøre Prosjekt som var best av alle seks prosjektavdelingene.

-Det er stort at vår avdeling vinner, men det er ikke noe å lene seg på. Konkurransen i markedet er stor, og for å vinne de riktige prosjektene for oss, må vi se på kostnadseffektivisering, spesielt i form av økt produktivitet. Derfor vurderer vi nå å etablere en form for produktivitetsavtale/akkordarbeid i avdelingen.

#Lifehack – Stig Are sitt tips til en produktiv og trivelig arbeidsdag

- Det er viktig å la prosjektledelsen forstå sitt mandat og mål. Arbeid tett på og med prosjektene, uten å ta over styringen.

Kjappe fakta:

 • 3 ord som beskriver avdelingen:
  Inkluderende, kollegialt samarbeid

 • Antall medarbeidere:
  27 fagfolk, hvorav 2 er kvinner, 3 lærlinger

 • Fagene de leverer:
  Ventilasjon, Elektro, Rør

 • Antall servicebiler:
  4

 • Eksistert i lokalmiljøet siden:
  Ca. 1978.

Følg med på arbeidsdagen til #CaverionSunnmøreProsjekt på Instagram, Caverion Norge sin instakonto. Der har Natalie tatt over instasjefsrollen i perioden 23. august til 5. september 2021.