Elektro-gjengen på LASH-prosjektet i Oslo

Caverion avd. Elektro i Oslo Prosjekt

Oslo Prosjekt sin elektro-avdeling består av 51 kompetente montører, baser, prosjektingeniører og prosjektledere. De sørger for at nye bygg og infrastruktur i stor-Oslo gir produktivitet og trivsel for de som bruker dem. Arbeidsplassen varierer fra nybygg for pleietrengende, bebyggelsen på Oslo S, jernbanetekniske installasjoner, eller inne i fjell for å bygge for eksempel vannforsyningsanlegg for de som bor i hovedstaden.

Å jobbe i en prosjektavdeling er sosialt, fordi du over lengre perioder jobber på samme anleggsplass, og ofte med de samme folka.

– Som oftest er det tverrfaglige tekniske totalleveranser fra Caverion i prosjektene vi vinner, og elektro-folka møter og samarbeider med kollegaer fra rør- og ventilasjonsavdelingen i Oslo Prosjekt, sier avdelingsleder Rune Porsholt.

Godt arbeidsmiljø gir bedre resultater

I 2019 startet Rune som avdelingsleder for elektro, og har fokusert på arbeidsmiljø og å få frem styrkene i avdelingen.

– Trivsel på jobb er viktig for å kunne gjøre en god og effektiv jobb. Mange av våre montører har jobbet titalls år i Caverion. Kombinasjonen av eldre og erfarne montører sammen med nyutdannede og unge montørers pågangsmot, gir en god miks og er med på å bygge opp en god kultur i avdelingen. Vi har opplevd endringer og tilpasninger mot markedet de siste årene, som vi merker har kostet en del, men pågangsmotet og lysten til å levere har aldri vært truet. Nå står vi godt rustet til å møte konkurransen som er der ute, og fremover handler det om å videreutvikle en avdeling som fortsetter å levere gode og trygge prosjekter, sier Rune.

Når milepæler i prosjektene nås, eller andre positive ting, så feires det med kake, grilling eller lignende.

– En viktig milepæl som vi har oppnådd i løpet av de siste to årene, er M10 – oppstart for prøvedrift på Nytt Nasjonalmuseum. Jeg vil også trekke frem stigende effektivitetsgrad og motiverte medarbeidere på både Oset (vannforsyningsanlegg) og Lambertseter sykehjem siden jul. Det viser at folka i avdelingen gjør mye riktig og er på rett vei, sier en stolt avdelingssjef.

Men i 2020 har det ikke vært like enkelt å gjennomføre feiringer og sosiale arrangement pga. pandemiens smittevern og restriksjoner.

– I covid-tiden har vi kjørt fire til seks allmøter i året, og nå ser jeg frem til at vi kan samles og få en bedre dialog, med mindre innhold av Teams, sier Rune.

Bygger kompetanse internt

El-installasjoner blir mer komplekse og ofte kreves det spesialkompetanse. Målet er å ha all spesialkompetanse i avdelingen, og derfor jobber de ekstra med faglig utvikling gjennom kursing av montører, baser og prosjektledere for å oppnå målet.

-Vi er gode på infrastrukturprosjekter, som har en annen prosjektprosess enn standard for kontorbygg, som for eksempel Farriseidet, Høvik Stasjon, Loenga og Oset vannbehandlingsanlegg, sier Rune.

Avdelingen ser også frem til å flytte under samme tak som serviceavdelingen i Oslo etter sommeren.

- Samlokaliseringen er vi sikre på at vil styrke samarbeidet og den gode Caverion-ånden, legger Rune til.

Når Rune skal overbevise noen til å søke jobb i sin avdeling, sier han følgende:

Oslo Prosjekt Elektro er en avdeling i vekst. Dersom du ønsker å være med på å gjøre en forskjell og bli med på det kommende vinnerlaget er Oslo prosjekt Elektro rett avdeling for deg!

#Lifehack – Runes tips til en produktiv og trivelig arbeidsdag

-Spill de rundt deg gode gjennom å la dem få slippe til og deleger ansvar. Fokuser på arbeidsmiljø, få frem styrkene og bygg ett team som trekker i samme retning.

Kjappe fakta:

 • 3 ord som beskriver avdelingen:
  Rigget for vekst, erfarne, pågangsmot
 • Antall medarbeidere:
  51 medarbeidere, hvorav 3 er kvinner, 11 lærlinger
 • Fagene de leverer:
  Elektro
 • Antall servicebiler:
  1
 • Eksistert i lokalmiljøet:
  Siden 1873 – Frognerkilens Fabrik