Visste du det om avd. Stavanger Prosjekt

Siden 2017 har avd. Stavanger Prosjekt hatt en intern Facebook-gruppe styrt opp av Merete Faret. Avdelingssjef Terje Monsen er ikke i tvil om at gruppen bidrar til høy trivsel.

- Det publiseres innlegg om stort og smått, inkludert lærlinger som har tatt fagbrev, nye medarbeidere, nye prosjekter eller nyheter om kollegaer som har fått barn, giftet seg eller har bursdag, forteller Terje.

At 30 av avdelingens 60 medarbeidere har jobbet i Caverion i over 10 år er et klart bevis på at trivselen er på topp.

Mennesker og penger

- Det er viktig å tenke mennesker, og ikke bare penger. Folk skal trives på jobb og som leder er det mitt ansvar å legge til rette for godt samhold, understreker Terje.

Avdelingen har et hav av sosiale aktiviteter, alt fra fellesmøter, til vaffelsteking ute på anleggene, sosiale sammenkomster utenfor arbeidstid og besøk av ledelsen og andre på byggeplassene.

Dette skaper problemer for lønnsomheten

Avdelingen har i mange, mange år gjort det svært godt og hatt god lønnsomhet.

- De siste årene har det gått litt tregere, og vi har slitt med lav omsetning fordi markedet på Vestlandet har vært dårlig. Prosjekter utsettes, og det skaper problemer for lønnsomheten, forteller Terje.

Mens de venter på at markedet skal snu fortsetter de med samme suksessoppskrift som før: å selge inn prosjekter med alle tekniske fag og egne løsninger, som KlimaTak. I tillegg samarbeider de godt med serviceavdelingen, som sikrer langsiktige kundeforhold.

Omorganisering bedrer samarbeid

Fra 1. januar 2020 har samtlige prosjektavdelinger i Norge blitt trukket ut fra service-regionene, og samlet i en egen region som ikke er basert på geografi.

- Denne omorganiseringen vil gjøre samarbeidet mye enklere. Vi har f.eks. Haugesund Sykehus der vi i Stavanger har elektro og rør, mens Oslo har ventilasjon. Vi har felles prosjektleder- og styringsmøter, og det betyr ikke noe hvilken avdeling du kommer fra. Vi er Caverion, vi er ett lag, vi er vinnerlaget, sier Terje.

Hvis Terje skulle overbevise noen om å jobbe i akkurat hans Caverion-avdeling ville han sagt at de har høy trivsel og sterk stolthet.

- I tillegg til trivsel skal du komme hjem like frisk som du var når du kom på jobb, sier Terje.

Selv liker avdelingssjefen å jobbe med mennesker.

- Menneskene jeg jobber med er fantastiske og gjør at jeg trives. Det er de som skaper resultatene, avslutter Terje.

Kjappe fakta om avdelingen

3 ord som beskriver avdelingen:
Trivsel, samhold og kvalitet.

Antall medarbeidere:
60

Antall medarbeidere per fag:
22 elektro, 14 rør, 2 ventilasjon, 23 funksjonærer

Antall lærlinger:
10 lærlinger

Antall servicebiler:
3

Eksistert hvor lenge i lokalmiljø:
1960-tallet