Visste du det om avd. Nordfjordeid Service

Avdelingssjef Jarle Melheim leder 42 medarbeidere, hvorav 16 jobber innen automasjon. Han mener Caverions strategi om å satse på smart teknologifagene som automasjon, kjøling, IKT & AV og sikkerhet vil gi flere fordeler.

- Slike fag er en viktig inngangsbillett for å knytte kundene tettere til oss. Særlig med automasjon får vi ofte drift etter anlegget er overlevert. Automatikk er hjernen i bygget, og skal vi drifte bygg må vi ha kompetanse og kontroll på dette.

- Har du ikke smart teknologi løper du etter med stikkontakter og brytere, det blir du ikke rik av, presiserer Jarle.

Med automasjon gjøres 80% av produksjonen på avdelingen, mens 20% gjøres ute på anlegget.

- Vi har blant annet levert automasjon til Biltema på Steinkjer, flyplassen på Rygge og til et vannrenseanlegg i Mexico sammen med Norad. Vi skal også levere til Haugesund Sykehus.

Slik bygger Jarle Vinnerlaget

Det viktigste for å bygge et vinnerlag er å se medarbeiderne sine, sier Jarle. Men, hva betyr det egentlig «å se noen» i praksis?

- Jeg skal gi deg et eksempel: en medarbeider fortalte meg for mange år siden at han hadde hørt at de skulle få to klapp på skulderen når de hadde gjort noe bra. Men, det hadde han aldri opplevd. Det tenkte jeg en del på. Det er viktig å gi folk tilbakemelding, og holde de informert.

- Nå starter jeg en info-epost hver tredje uke som jeg sender ut til alle. Også svarer folk med «reply all» og forteller gode historier om kolleger og medarbeidere. Dette skaper åpenhet og godt samhold hvor alle føler seg inkludert, forklarer Jarle.

I tillegg fokuserer han på utvikling av medarbeidere som ønsker det.

- Mange på vår automasjonsavdeling har vært elektrikere. I tillegg er det dessverre stor fraflytting i bygda vår, men om noen skal flytte prøver vi alltid å sende de til en annen Caverion-avdeling. Det er best om vi kan holde kompetansen i selskapet, selv om det ikke er lokalt hos oss. Vi må huske at vi er på samme lag, sier Jarle.

Selv liker Jarle allsidigheten i arbeidsdagen sin, og arbeide med folk. For å oppsummere avdelingen sin med tre ord sier han automasjonekspertise, lojalitet og foroverlent med kunden i fokus.

Tre viktige kunder han vil trekke frem er andre Caverion-avdelinger for automasjon, Tine Meieri Byrkjelo og Helse Førde som har vært kunde siden 1990.

Kjappe fakta om avdelingen

Antall medarbeidere:
43 stk

Antall medarbeidere per fag:
Automasjon 16, Elektro 22 (inkl. alle elektrofag som adgang, sikkerhet, KNX, service og prosjekt), Ventilasjon 1 (øvrig ventilasjon blir samarbeid med avd. Førde), Rør 3, Administrasjon 1

Antall lærlinger:
Automasjon 1, Elektro 5, Rør 1

Antall servicebiler:
19

Eksistert i lokalmiljøet siden:
Siden 1979 (Asea > EB > ABB > YIT > Caverion)