Han begynte som rørlegger hos Caverion avd. Large project Oslo Rør, og i dag er Are Hagen Lepsøy avdelingssjef. Med godt humør og en jordnær personlighet er det særlig én ting Are mener er viktig for ledere.
Det er knapt ett år siden Are Hagen Lepsøy tok over som avdelingssjef for Large Project avd. Oslo Rør, der han begynte som rørlegger i 2008. Han leder til sammen 57 medarbeidere, hvorav hele 16 er lærlinger.
Det er vanskelig å få Are til å svare på hvordan han sikrer topp prestasjon, god lønnsomhet, trivsel og vinnerlag, for han vil helst snakke om teamet sitt og hvor flinke de er.
Likevel, det er særlig én ting Are mener er viktig å gjøre som leder: du må tørre.
- Du må tørre å ta stilling til ting, du må tørre å by på deg selv, du må tørre å ta feil og du må tørre å høre på andre, sier Are.
- Ingen, og heller ikke ledere, har svarene på alt. Men, det er vi som har ansvaret for å vise vei og da må vi involvere de rundt oss, slik at vi får et godt samarbeid.
Nå ser Are frem til å se mer bilder av avdelingen på instagram de neste to ukene.
- At folka våre får lov til å styre instagram, det skaper stolthet og trivsel. De føler at de blir sett, det er et kjempegodt tiltak, sier Are.
På røravdelingen i Oslo Large Project er det høy fagkompetanse, godt humør og et stort fokus på å spille på lag.
- Jeg ser ikke på meg selv som sjef, men en lagspiller, forteller Are.
Av sosiale aktiviteter gjøres mye på prosjektnivå, men i tillegg har de julebord og båttur på sommeren.
Skal det bygges vinnerlag mener han lagfølelsen må vokse ut av avdelingsnivå.
- Vi må bli flinkere til å dele ressurser på tvers av avdelingene. Vi har god kommunikasjon og samarbeidsmøte med Oslo Service regelmessig for å se hvordan vi kan dele ressurser, jobber og tilbud.
- Det er snakk om at det er billigere å leie fra en konkurrent enn å leie internt av en annen avdeling, men da har vi ikke sett på hele bildet. Ser du kun på timesprisen, ja da er det kanskje billigere. Men, når du regner med kostnader for opplæring i både HMS, kultur og systemer, da blir det plutselig ikke billigere likevel.
Are understreker at vi må se resultatet på et helhetsnivå.
- Vi er jo ett Caverion! Da spiller det kanskje ikke noen rolle om jeg går litt i minus, om jeg kunne bidra til at Oslo Service gikk i pluss. På den endelige bunnlinja er vi på samme lag, med samme resultat, sier Are.
For å sikre topp prestasjon og god lønnsomhet peker Are igjen på laget sitt.
- Det er ikke jeg som er ute og produserer og skaper verdi, det er jo folka der ute. Derfor må vi investere i kompetanseløft og bygge opp medarbeiderne rundt oss. Det gir uttelling på lønnsomheten, sier Are.
- I tillegg har vi god kremmerånd i avdelingen. Vi ser alltid etter muligheter for endringer og tillegg, som vi presenterer som forbedringer til kundene.
Men, det er før selve prosjekter er i gang Are mener du har mest å hente på lønnsomhet.
- Om vi tør å bruke litt penger i starten på planlegging, forankring, systemer og logistikk da får vi det igjen på slutten av prosjektet.
Selv er han tidsoptimist, men bruker kalenderen for å styre opp hverdagen. Igjen peker han vekk fra seg selv.
- Altså, jeg har jo ikke en hektisk hverdag. Tenk på prosjektlederne og BASene, de har det hektisk de! En BAS kan godt få rundt 50 telefoner om dagen og gå rundt 20 000 skritt. Samtidig skal de bestille materiell og følge opp kolleger ute på anleggene. Dette er det få som klarer ut til fingerspissene, og de som kan dette jobber i vår avdeling, sier Are.
Det er også tre prosjekter han er særdeles stolt av: Prosjekt Nytt Nasjonalmuseum (PNN), Bekkelaget Renseanlegg (UBRA) og oppdrag for Forsvarsbygg.
3 ord som beskriver avdelingen:
Flott engasjement. Pågangsmot. Kremmere.
Antall medarbeidere:
26 rørleggere, 15 prosjektledere/ingeniører/utviklere
Antall lærlinger:
16
Antall servicebiler:
1
Eksistert hvor lenge i lokalmiljø:
Røravdelingen startet i 2007