Visste du det om avd. Hamar Service

Avdelingssjef på Hamar, Stig Tore Grønlien, prioriterer å bygge vinnerlaget, og er godt fornøyd med de siste kampanjene MarCom & HR har satt i gang som radioreklamen, verv-en-venn og lokal synlighetskampanje. –Nå går det ikke en uke uten en søknad, forteller avdelingssjef Stig Tore Grønlien.

- Det har vært et godt nivå på de fleste av søkerne. Siden i sommer har vi allerede rekruttert to personer til eiendomsdrift, to serviceteknikere på elektro og en lærling, forteller Stig Tore.

Slik sikrer Stig Tore topp prestasjon

For å sikre god lønnsomhet satser Stig Tore på salg, men han har et langsiktig perspektiv.

- Vi jobber systematisk med å knytte kundene tett til oss. Vi holder kundeseminarer, nå sist et energiseminar sammen med energiavdelingen Esco. Vi har ikke noen konkrete salg knyttet til det enda, men det er stor verdi å få kundene inn og vise den kompetansen vi har.

- Neste event vi skal ha blir om elbillading, forteller Stig Tore.

I tillegg til eventer kjører de salgsmøter annenhver uke og statusmøter med kundene.

- Det er slik vi sikrer mersalg og faste, lojale kunder.

For avdelingen er systematikk et stikkord.

- Vi følger de systemene og rutinene vi har i Caverion. Noen ganger kan det se ut som det ikke er raskeste vei, men en snarvei kan fort bli lang til slutt, understreker avdelingssjefen.

Stig Tores tips for vinnerlaget

Det er hektiske dager, men Stig Tore er klar på at det er viktig å dele informasjon for å bygge vinnerlaget.

- Hver uke sender jeg ut en intern info-epost til alle medarbeidere. Der tar vi opp HMS, salg, nyansettelser og andre viktige ting. I tillegg deler jeg en liste over aktiviteter jeg skal gjennom og deler en ny verneinstruks.

Informasjonsdelingen er et av mange tiltak han har gjort for å øke trivsel og senke sykefravær på avdelingen.

- Tidligere hadde vi et sykefravær på nesten 10%, nå er vi nede på 4% etter blant annet et internt sykefraværsprosjekt med bistand fra NAV og HR-avdelingen med Anita Grøtterud, forteller Stig Tore.

Særlig samarbeidet med Anita som HR Business Partner er han godt fornøyd med.

- Nå har vi økt kompetansen hos innepersonell og prosjektledere, slik at vi kan tilby alternative oppgaver istedenfor sykemelding. Det handler om å se enkeltpersoner og gi individuell oppfølging.

- Og selvfølgelig må dette gjøres i tett samarbeid med de tillitsvalgte, da får alle parter best resultat, understreker avdelingssjefen.

Etter arbeidstid er det også full fart på avdelingen i Hamar, med seks fagkvelder hittil i år.

- Ved fagkveld kommer en leverandør med pizza på kontoret rett etter arbeidstid. Ellers var vi på Skeikampen i mars, MC-tur i mai, fisketur og lønningspils i juni, sommerbord i august, UPL-leietagerkonsert i oktober og julelunsj i desember.

UPL står for Utstillingsplassen Eiendom, og er en av de viktigste kundene til avdelingen på Hamar, i tillegg til Nortura og Norse Metall.

- Vi har en trygg og god arbeidsplass hvor alt er i henhold til lover og regler. Det er fint og forutsigbart for de som vil være med på vinnerlaget vårt, avslutter Stig Tore.

Kjappe fakta om avdelingen:

3 ord som beskriver avdelingen:
Åpenhet. Ærlighet. Sosialt.

Antall medarbeidere:
56 medarbeidere

Antall medarbeidere per fag:
31 elektro, 3 sikkerhet, 9 rør, 10 klima.

Antall lærlinger:
8 lærlinger

Antall servicebiler:
40

Eksistert i lokalmiljøet siden:
November 1910.