Visste du det om avdelingen i Fauske

Et vinnerlag blir til ved at folk får utvikle seg og trives. Det mener avdelingssjef John Håkon Eilertsen i Fauske. Fauske er en sammensveiset og kompetent, liten avdeling som satser stort på fremtidsrettede energitjenester. 

Slik skaper John Håkon vinnerlaget

I Fauske satses det mye på kompetanseheving og kursing av medarbeiderne. Ved at folk får utvikle seg og trives, skaper man et vinnerlag, mener avdelingssjef John Håkon Eilertsen.

- For å skape trivsel på arbeidsplassen, er nødvendig at du får utvikle deg og jobbe med det du brenner for. Da må det kursing og påfyll til. Det er også viktig at man gir medarbeiderne ansvar, slik at de kan styre sin egen arbeidsdag, sier John Håkon. Sosiale aktiviteter er også med på å skape samhold i avdelingen. De turglade medarbeiderne legger ut på flere fjellturer i året, både sommer og vinter, og har spillkvelder og fredagslotteri. Avdelingen er liten, med ni medarbeidere, og alle kjenner hverandre godt. Det er fem år siden John Håkon ble ansatt i avdelingen, og etter drøye tre år ble han avdelingsleder. I dag er energitjenester et satsningsområde, og utgjør 30 prosent av avdelingens oppdrag.

-  Det er viktig å finne sin nisje. Vi jobber fremtidsrettet med rådgivning på energitjenester hos oss, og har høy kompetanse på rådgivning og installering av alternative energikilder, som varmepumper. Vi har også dyktige elektrikere som kan gjøre jobbene fra A til Å, sier avdelingssjefen.

Hvis han skulle overbevise noen til å søke jobb i avdelingen, ville han ha fremhevet mulighetene til å jobbe fremtidsrettet, i og med at avdelingen satser stort på energitjenester. 

-  Det er også gode argumenter at Caverion er et stort selskap i vekst, og at vi er en avdeling med tett samhold, sier han.

Hva liker du best med jobben din?
- Det at vi er tverrfaglige og kan gjøre jobben fra start til slutt. Vi er dessuten en sammensveiset gjeng som har en direkte tone. Det er stor takhøyde her. Det trives jeg med!

John Håkons beste tips til topp prestasjoner

Det å ha tillit til sine medarbeidere og delegere oppgaver videre, er grep John Håkon bruker for å gjøre arbeidshverdagen mer effektiv.

Kan du trekke fram én utfordring dere står overfor - og hvordan dere vil løse denne?
- Det er mange aktører i markedet vårt. Derfor må vi finne vår nisje, det som vi skal være best på.

Kjappe fakta om avdelingen:

 • 3 ord som beskriver avdelingen:
  Engasjement. Nysgjerrighet. Godt samhold.
 • Antall medarbeidere:
  9
 • Antall medarbeidere per fag: 
  3 rørleggere, 4 elektrikere, der 2 har fagbrev innenfor automasjon, og 1 på ventilasjon.
 • Antall lærlinger:
  1
 • Antall servicebiler: 
  7
 • Hvor lenge har dere eksistert i lokalmiljøet:
  Siden 2009
 • Nevn noen lokale kunder:
  Nordland fylkeskommune, Rognan Bioenergi og REMA 1000.