Visste du det om avd. Bodø Service

Det er alltid god stemning i Bodø, både hos service- og prosjektavdelingen. Nå forteller avdelingssjef for Bodø Service, Kjetil Brendeford, hvordan han bygger vinnerlaget.

Avdelingssjef for Bodø Service, Kjetil Brendeford, er klar på at frihet og sosialt samvær skaper samhold.

- Vi har et veldig godt samarbeid med prosjektavdelingen i Bodø, som ble lagt inn under Large Project for et par år siden.

For å skape et best mulig samarbeidsklima, kjører vi hver mandag et felles salgsmøte. I tillegg kjører vi stort sett alt av sosiale aktiviteter sammen. Det er helt bevisst for å skape et godt fellesskap i Bodø.

Det er ikke noen velferdsklubb i Bodø, men medarbeidere som selv har interesse for noe, står for arrangering.

- Det er gaming-kvelder, squash, alpindag, sommerfest, årsfest, pluss diverse aktiviteter som dukker opp underveis. Det er bare årsfest og sommerfest som vi i ledelsen ordner. Jeg synes det er flott å ha så mange engasjerte medarbeidere, og det gir et godt miljø, sier Kjetil.

Vinnerlaget: synlighet bygger stolthet

Caverion har vært for lite synlig, mener Kjetil. Det er for lite midler satt av til annonsering og markedsføring i lokalmarkedet.

- Når vi er synlig i lokalmarkedet er det ikke bare kundene som legger merke til oss, men også egne medarbeidere og potensielt nye fagfolk.

Akkurat derfor har avdelingen, i samarbeid med prosjektavdelingen i Bodø, kjøpt en annonseringspakke for innholdsmarkedsføring med annonseavdelinga til lokalavisa Bodø Nu Respons.

- Med innholdsmarkedsføring så har vi betalt for at de skal skrive og publisere 7 artikler om oss. Dette har vi fått masse gode tilbakemeldinger på fra både kunder og egne medarbeidere, og vi merker at dette bygger stolthet hos oss som jobber i Caverion i Bodø.

Les en av annonse-artiklene her: Caverion bygger nye Bodø >
Resten av annonse-artiklene finner du nederst i denne saken.

- Vi har også hatt folk som har ringt for å få jobb som sa de hadde lest masse bra om oss i Bodø Nu. Så det er ikke tvil om at det gir resultater, understreker Kjetil.

Godt samarbeid med Caverions energiavdeling

I tillegg til å bygge vinnerlag på egen avdeling, har Kjetil god erfaring med å samarbeide med vinnerlaget fra Caverions energiavdeling, Esco.

- Vi jobbet sammen med Caverion Esco på en EPC på Trekanten i Bodø. Det ble et kjempeflott prosjekt med Ragde Eiendom, som ble utført med høy kvalitet og gode økonomiske resultater. Flere avdelinger bør samarbeide med dem, oppfordrer Kjetil.

Topp prestasjon: ett smart tiltak

Som avdelingssjef er det mange oppgaver som skal gjennomføres. I tillegg til det faste kommer det stadig uforutsette ting inn fra sidelinja som krever oppmerksomhet.

Før var det mye sene kvelder og oppgaver som hopet seg opp. Ved å implementere ett smart tiltak har Kjetil nå mer balanse i hverdagen sin.

- Det er ikke noe hokus pokus, du må bare rett og slett bli flinkere til delegere oppgaver. Jeg har jo masse flinke medarbeidere rundt meg, så det handler om å stole på hverandre. Og, det kan jo også hende at du får et bedre resultat enn om du skulle gjort alt selv, forteller Kjetil.

I tillegg mener avdelingssjefen det er viktig å ha klare forventninger, god struktur, og god planlegging.

- Det er viktig at alle jobber når de skal. Pauser skal overholdes og vi avslutter når vi skal. Folk må selv ta ansvaret for at de gjør det de kan for at vi sammen skal lykkes.  

Dette kjennetegner avdelingen

Om Kjetil skulle overtalt noen til å begynne å jobbe hos Caverion i Bodø ville han fremhevet utvikling og positive tilbakemeldinger.

- Jeg elsker positive tilbakemeldinger fra kunder på enkelte teknikere eller team. Da blir jeg skikkelig glad og stolt, avslutter avdelingssjefen.

Linker til annonse-artiklene i Bodø Nu:

Kjappe fakta om avdelingen:

Antall medarbeidere:
50

Antall medarbeidere per fag:
Elektro 11, brann 3, svakstrøm 3, sikkerhet 10, AV 3, klima 7, Automasjon 5, rør 5 og administrasjon 4

Antall lærlinger:
2

Antall servicebiler:
34

Eksistert i lokalmiljøet siden:
1973