Visste du det om avd. Askim Service

Hvordan bygge et vinnerlag? Denne uka skal vi til Caverions avdeling i Askim, hvor vi har snakket med både tidligere mangeårig avdelingssjef Ole Martin Nielsen og den nye avdelingssjefen, Jens Håkon Aamodt. Det å trives sammen som et lag, og belønne en proaktiv holdning, preger avdelingen.

Slik skaper Ole Martin og Jens Håkon vinnerlaget

Å være tilstede for sine medarbeidere og se hver enkelt, er grunnlaget for å bygge et vinnerlag, mener de to lederne.

- Vi tror også det er smart å belønne produktivitet. At de som står på, får noe igjen for det. Det øker trivselen, sier Jens Håkon. Sosiale aktiviteter er også viktige for å skape trivsel og samhold i avdelingen. Avdelingen har store og fine lokaler med god plass til møter og sosiale arrangementer. Det bidrar til at medarbeiderne føler eierskap til bedriften, mener avdelingssjefene. På julebordet er ledsager alltid invitert. Et fast innslag i Askim er også sommerfesten, hvor det er grilling eller andre arrangementer. Et år var de på omvisning på Oscarsborg festning med middag etterpå, i fjor var de på Urban Race i Oslo.

- Ellers har vi mange tilstelninger i egne lokaler gjennom året. Vi har bra møtefasiliteter her, og byggemøter blir derfor ofte lagt til våre kontorer. Det er fint å kunne invitere andre entreprenører hit, slik at vi får vist fram avdelingen, sier de.

Avtroppende avdelingssjef Ole Martin syntes det har vært viktig å synliggjøre medarbeidere som er proaktive og sørger for leads inn til bedriften.

-Vi har også et stort fokus på HMS hos oss. På slutten av året teller vi opp hvor mange RUH medarbeiderne har registrert, og den som har levert flest, blir hedret litt ekstra på julebordet og mottar et gavekort, forteller Jens Håkon. Det kan også være lærlinger som har utpekt seg som blir trukket fram.

Hvis de skulle overbevise noen til å søke jobb i avdelingen, ville de ha fremhevet fleksibiliteten medarbeiderne opplever i avdelingen, i og med at de har tre avdelinger eller segmenter de jobber med: Bolig, service og prosjekt.

-Vi jobber med mange fag, så det er mange muligheter, sier Jens Håkon.

Hva liker du selv best med jobben din?
Det er å jobbe med mennesker. Og det å være en del av et team.

Jens Håkon og Ole Martins beste tips til topp prestasjoner

Både den tidligere og den nye avdelingssjefen er klare på at det er viktig å gjøre prioritereringer for å få til en effektiv arbeidsdag.

- Det er så enkelt som at man må prioritere. Vi setter de ansatte og kundene først, sier Ole Martin.

Kjappe fakta om avdelingen:

 • 3 ord som beskriver avdelingen:
  Gode holdninger. Kompetanse. Trivsel.
 • Antall medarbeidere:
  63
 • Antall medarbeidere per fag:
  Elektro 32, klima 5, automasjon 3, kjøling 1, prosjektledere 11  
 • Antall lærlinger:
  11
 • Antall servicebiler:
  19
 • Hvor lenge har dere eksistert i lokalmiljøet: 
  Siden 1937